2010. május 31., hétfő

Banános csokis süti



A vasárnapi ebéd még sült, a desszertet már beraktuk a hűtőbe Anyósommal, mikor rádöbbentem, hogy van még néhány elfekvő banán készleten. Nem kellett sokat gondolkodni, ez olyan süti, amihez nálam szinte mindig minden van otthon, a sütő is ment, úgyhogy gyorsan összedobtam. Ez volt a téli kedvencünk, de ebben a szutyok bolond időben is nagyon jólesett, ráadásul iszonyú gyors és egyszerű elkészíteni.


Ez a süti kiváló a megbarnult, csúnyácska banánok eltüntetésére - sőt, kifejezetten érett banánokkal ajánlom elkészíteni!
Eredetije a Gasztrotippen található, én nem teszek rá csokit, mert egyszerűen nem bírjuk kivárni :)

Az átdolgozott változat:

12,5 dkg margarin
3 nagy ek méz
2 érett banán, villával összetörve
rumaroma
2 tojás
18 dkg liszt
0,5 tk. sütőpor
12 dkg étcsokipasztilla



A margarint megolvasztom (nem kell teljesen), elolvasztom benne a mézet, hozzákeverem a tojásokat. Ehhez használhatunk kézimixert is, de ne várjunk csodát, ez nem fog szépen kihabosdni, úgyhogy akár habverővel vagy fakanállal is dolgozhatunk. Itt jól összedolgozhatjuk a hozzávalókat, nem kell félni, mint a muffinnál. A banánokat villával összetöröm, belekeverem a rumot, majd ezt is hozzáadom a masszához. Jöhet a sütőporos liszt, legvégül a csoki.
Egy kis (18*24 cm, az enyém teflonos, a Lidl-ből való, 2 db volt egy csomagban) négyszögletű sütőtálat kivajazok, majd beleöntöm a masszát. Szépen elterül, de a szélei felé paskoljunk több tésztát, nehogy megégjen. 160°-on (légkeverés) sütöm 20 percet. Nem lesz túl magas a tésztánk, mert a banán és a nagy csokidarabok lehúzzák. Ha először felverjük a tojást (mondjuk cukorral, úgy jobban sikerül), esetleg a tojásfehérjét is habbá verjük, úgy lehet, nagyobbra nő, de a süti így is elég levegős és higgyétek el, következő alkalommal már úgysem bírjátok kivárni...A sütőből kivéve spatulával megmozgatom a süti széleit, így kihűlés után könnyedén ki tudom emelni a tepsiből. Ha bírjuk még, öntsük le csokimázzal. Szeleteljük apró kockákra, téglalapokra, mert nagyon sokat meg lehet enni belőle! Vigyázat! Hidegen is nagyon finom!



Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése