2010. augusztus 13., péntek

Túróval töltött paradicsom



Hasonlóan bonyolult kajákat csinálok mostanában, ez éppen egy vacsira készült és nagyon jólesett a melegben. Még kedves férjuram is jóízűen falatozott belőle, dacára annak, hogy húsmentes kajáról van szó...


Először elkészítem a túrókrémet. Innetől kezdve a variációk száma végtelen. Ami éppen otthon van, amilyen ízű a paradicsom, lehet körözöttes, juhtúrós, tejfölösebb, darabosabb, cottage cheese-es vagy friss sajtos, pirospaprikával vagy anélkül...jöjjön az én változatom, 2 főre.


25 dkg darabos túró (zacskós változat)
fél pohár tejföl
só, fehérbors
borsikafű
kapor
4 levél friss bazsalikom (varázshegy bazsalikom)
egy kis marék snidling
2 szem csemegeuborka
4 paradicsom
1 paprika

A túrót kikeverem a tejföllel és az aprított fűszerekkel, félreteszem.
A paprikát és az uborkát apró kockákra vágom. A paradicsomok tetején íves bemetszést ejtek, kivájom a belsejét, vigyázva, hogy a húsa egészben rajta maradjon a héjon. Az így kiszedett paradicsombelet is felkockázom, majd a zöldségeket a túrókrémbe forgatom és kanállal beletöltöm a paradicsomokba.
Megszórom kaporral, snidlinggel, majd tálalást követően az első dolgom, hogy magában megegyem a dísz-snidlinget a tetejéről :)



Az esetleg megmaradt túrókrémet pedig magában bekanalazom.


Ha minden hozzávalónk hideg, hűteni sem kell, ideális gyors, könnyű vacsora.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom volt, köszönöm szépen! Hús mellé köretnek is ideális lehet, igaz mi magában ettük, de nem panaszkodom :D

    VálaszTörlés